Protection

Καθώς τα οχήματά μας είναι εκτεθειμένα στο περιβάλλον είναι απαραίτητο όλες οι επιφάνειες να είναι προστατευμένες. Η καθημερινή σκόνη, λάσπη, βιομηχανικό νέφος, ρετσίνια δέντρων, πιτσιλίσματα εντόμων, περιττώματα πουλιών καθώς και UV ακτινοβολίες μπορούν εύκολα να φθείρουν επιφάνειες. Στην σύγχρονη αγορά περιποίησης και προστασίας ενός αυτοκίνητου ή μιας μηχανής υπάρχουν κυρίως τρεις διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων προστασίας. Τα φυσικά κεριά Carnauba, τα συνθετικά σφραγιστικά και οι νανομοριακες επιστρώσεις.
Στην Spyco έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε μεταξύ όλων τον κορυφαίων προϊόντων σε κάθε μια από τρεις κατηγορίες. Η τελική επιλογή του είδους προστασίας γίνεται πάντα κατόπιν συνεννόησης με την ιδιοκτήτη αφού όμως πρώτα υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση αλλά και την χρήση του κάθε οχήματος ξεχωριστά.

Τα φυσικά κεριά έχουν σαν βασικό συστατικό το ειδικά κατεργασμένο κερί Carnauba απο τον φοίνικα τους γένους Copernicia prunifera που ευδοκιμεί στο βορειοανατολικό κομμάτι της Βραζιλίας. Κατά τη διάρκεια των ξηρών εποχών στη Βραζιλία, το δέντρο προστατεύει τα φύλλα του από την απώλεια υγρασίας εκκρίνοντας ένα κερί στην επιφάνεια των φύλλων του. Το συγκεκριμένο κερί παράγεται από τα φύλλα φοίνικα τα οποία κόβονται από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάρτιο και αφήνονται στον ήλιο για να στεγνώσουν. Το κερί αυτό συνήθως προτιμάται από τους αληθινούς λάτρεις και συλλέκτες για την πλούσια, πολυδιάστατη λάμψη του. Είναι δυσκολότερο συνήθως να εφαρμοστεί από τα συνθετικά και διαρκεί για λιγότερο διάστημα, αλλά ένα καλό και ποιοτικό κερί μπορει να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό με την εκθαμβωτική του λάμψη.

Υπάρχουν πλέον στην διεθνή αγορά αρκετές υλοποιήσεις φυσικού κεριού με άλλες να εστιάζουν σε μεγαλύτερη διάρκεια και άλλες σε μέγιστο οπτικό αποτέλεσμα. Στην Spyco μπορείτε να βρείτε μια ευρεία συλλογή φυσικών κεριών από κορυφαίες εταιρίες όπως Swissvax, Chemical Guys, Autofinesse,Migliore, Definitive Wax, Blackfire κτλ. Όμως δεν σταματάμε εκεί. Σε συνεργασία με την BMD και ένα πρότζεκτ που έχει διαρκέσει σχεδόν ένα χρόνο με γωνία προσέγγισης τύπου “trial & error” είμαστε σε θέση να προσφέρουμε κατά αποκλειστικότητα ένα πολύ ιδιαίτερο φυσικό κερί με κύριο προορισμό το Concours d ‘Elegance.

Με την πρόσφατη ανάπτυξη της τεχνολογίας τόσο σε μίκρο όσο και νάνο κλίμακες έχουν δημιουργηθεί πλέον στην διεθνή αγορά αρκετές φόρμουλες και συνθέσεις από μεγάλες και επιτυχημένες εταιρίες που μπορούν και να εγγυηθούν την προστασία που διαφημίζουν. Το σημαντικό όμως είναι να κατανοηθεί οτι κάθε φόρμουλα ή προϊόν έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες ως προς τον τρόπο εφαρμογής του για να αποδώσει τα βέλτιστα. Στο σημείο που ξεχωρίζει του ανταγωνισμού της η Spyco, είναι ο συνδυασμός του επιστημονικού υπόβαθρου του ιδιοκτήτη της (Master of Science in Engineering) με την άμεση επαφή του όλων των υποστηριζόμενων εταιριών. Έχοντας λοιπόν την πλήρη και επιστημονική κατανόηση των τεχνολογιών αυτών σαν κύριο οδηγό για το πάθος της προς την αυτοκίνηση μπορεί εύκολα να εγγυηθεί την καλύτερη δυνατή περιποίηση του οχήματος σας.

Το κομμάτι της συνθετικής προστασίας χωρίζεται σε δύο κυρίως κατηγορίες ανάλογα με την βασική τους κυρίως δομή αλλά και διάρκεια προστασίας. Στα συνθετικά σφραγιστικά (Sealant) και τις επιστρώσεις (Coating).

συνθετικά σφραγιστικά είναι προϊόν της σύγχρονης τεχνολογίας, παρασκευάζονται αποκλειστικά σε χημικά εργαστήρια και είναι πολύ περίπλοκες φόρμουλες που περιέχουν συχνά ακρυλικά καθώς και άλλου είδους πολυμερή. Δημιουργήθηκαν ως εναλλακτική λύση για τα φυσικά κεριά και από τα οφέλη που προσφέρουν διακρίνονται η ευχρηστία καθώς και η διάρκεια η οποία συνήθως κυμαίνεται απο 4-6 μήνες, ανάλογα με το κλίμα και τις συνθήκες οδήγησης

Τα προϊόντα τυπου coating είναι βασισμένα σε καινοτόμες κβαντικές τεχνολογίες σε ατομικό επίπεδο. Σαν πρώτη ύλη επεξεργάζεται κάποιο κεραμικό υλικό, συνήθως διοξείδιο του πυριτίου (SiO2). Και ο λόγος είναι ότι η κρυσταλλική μορφή του SiO2 είναι πάρα πολύ σκληρή. Στην τελευταία γενιά τέτοιων επιστρώσεων που κυκλοφορούν στην αγορά, γίνεται πρόσμιξη και άλλων υλικών όπως τιτανίου, τευτλόν, αμμωνιακά κτλ για ακόμα καλύτερες αντιχαρακτικές και υδροφοβικές ιδιότητες. Παρέχουν πολύ μεγαλύτερη προστασία από ότι ένα κερί ή ενα sealant και αν συγκριθούν με αυτά φαίνεται να σχηματίζεται ένα πολύ σκληρότερο και παχύτερο στρώμα προστασίας. Αυτό τα επιτρέπει να έχουν ιδιαίτερα αυξημένη διάρκεια, τουλάχιστον ενός έτους, να είναι ανθεκτικά σε αλκαλικά καθαριστικά, άλατα και άλλες χημικές ουσίες. Επίσης ενα σημαντικό ακόμα χαρακτηριστικό είναι οι ιδιότητες αυτο-καθαρισμού με αποτέλεσμα η καθημερινή βρωμιά και να μην κολλάει στην καλυπτόμενη επιφάνεια, καθιστώντας πολύ ευκολότερο το πλύσιμο.

Και οι τρεις κατηγορίες όμως υπόκεινται σε χημική και φυσική διάβρωση από τις καιρικές συνθήκες, αν και με διαφορετικούς χρόνους, η οποία φθείρει με την πάροδο του χρόνου τις επιδόσεις των υλικών αυτών, για αυτό και απαιτείται μια περιοδική επανεφαρμογή για να διατηρηθεί ένα υψηλό επίπεδο προστασίας.

New car protection?